DÁF PÁRÁSÁT SÁVUÁ

Hetiszakasz oldalak

Jogi nyilatkozat

A DÁF PÁRÁSÁT SÁVUÁ, vagyis HETISZAKASZ OLDALAK egy hetente jelentkező sorozat új tórafordításokkal és friss kommentárokkal. Magyarországon az 1930-as évek óta nem készült ilyen jellegű korszerű és releváns kiadvány – kortárs nyelvezetű és pluralista szemléletű tóra és háftárá fordításaival, a Dáf projekt hosszú távon ezt az űrt szeretné betölteni. 

Egy-egy dáf az adott hetiszakasz egy újrafordított és kommentált részletét közli, ezen kívül két további kommentárt, mely más-más aspektusól tárgyalja az adott szövegrészt. A készítők szándéka szerint minden héten egy nő és egy férfi kommentárja lesz olvasható; a kommentárok között pedig ugyanúgy helyet kapnak majd a szekuláris és vallási hangok és a különböző zsidó vallási irányzatok is. A projekt elindítói remélik, hogy ez a pluralista megközelítés mintaként szolgálhat a Dáf projekt követői és a tágabb zsidó közösség számára is. 

A fordítások és elsődleges kommentárok DR. BALÁZS GÁBOR eszmetörténész munkái, a felkért szerzők hetente váltakoznak. A Dáf projekt része egy hosszabb távú együttműködésnek és többéves projektnek a MAZSIHISZ, az ORSZÁGOS RABBIKÉPZŐ ZSIDÓ EGYETEM és a MOZAIK HUB között.